Fe­mi­nis­ti­nen so­te – mi­nis­te­ri Han­na Sark­ki­nen vie­raa­na Va­sem­mis­to­nais­ten IG-li­ves­sä pe 24.3.

Sosiaaliturvauudistus, perhevapaat ja eläkeläisköyhyys – kolme merkittävää teemaa matkalla kohti feministisempää sosiaali- ja terveyspolitiikkaa. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen vastaa ihmisten arkea koskeviin kiperiin kysymyksiin Vasemmistonaisten IG-livessä perjantaina 24.3. klo 17.00–18.00. Tervetuloa!

Hanna Sarkkinen seisoo kiviseinän edessä ja katsoo kameraan. Hänellä on vaaleat lyhyet hiukset ja punertava kuviollinen takki. Kuvassa lukee "feministinen sote", "ministeri Hanna Sarkkisen kyselytunti" ja "IG-live pe 24.3. klo 17.00-18.00".

Tällä hallituskaudella on otettu merkittäviä tasa-arvoharppauksia, jotka ovat vaikuttaneet etenkin naisten asemaan. Yksi tärkeimmistä on perhevapaauudistus, joka on parantanut naisten asemaa työelämässä sekä vanhemmuuden ja hoivavastuun tasa-arvoisuutta. On kuitenkin tärkeää seurata uudistuksen tasa-arvotavoitteiden toteutumista käytännössä ja kehittää perhevapaita edelleen. Missä mennään tällä hetkellä ja miten esimerkiksi kotihoidontukea pitäisi kehittää?

Ratkaisemattomia kysymyksiä tasa-arvonäkökulmasta ovat puolestaan sosiaaliturvauudistus ja eläkeläisköyhyys. Sosiaaliturvauudistusta valmistelee parhaillaan parlamentaarinen komitea. Miten sosiaaliturva jatkossa järjestettäisiin ja miten se vastaisi paremmin esimerkiksi perheiden ja lasten tarpeisiin? Miten uudistustyössä huomioidaan sukupuolivaikutukset, ihmisten yksilölliset tilanteet ja perheiden moninaisuus?

Eläkeläisköyhyys koskettaa erityisesti naisia. Miten hallituksen aloittamaa työtä eläkeläisköyhyyden vähentämiseksi ja erityisesti naisten taloudellisen aseman parantamiseksi voidaan jatkaa?

Mitä haluaisit kysyä tai tietää sosiaaliturvasta tai sote-palveluista? Lähetä Vasemmistonaisille etukäteen kysymyksiä vasemmistonaiset@vasemmistoliitto.fi