Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole mielipidekysymyksiä

Tervetuloa_feminismi_500x470Timo Hännikäisen juhannuskirjoittelu Naisasialiitto Unionin ja Naisten Linjan Facebook-sivuilla sekä Tapanilan raiskaukset ovat nostaneet esiin jälleen kysymyksen siitä, miksi rasismin vastustaminen on myös naisasia? Se on sitä siksi, että rasismi kietoutuu yhteen naisten alistamisen kanssa.

Varsin tyypillinen ajatuskulku ja jopa ääneenlausuttu syy maahanmuuton vastustamiselle on se, että musta mies tulee ja raiskaa meidän naiset. Ensinnäkin tässä ajatuksessa toiset miehet nähdään kategorisesti petoina, jotka vain raiskaavat päivät pääksytysten. Sen lisäksi naisista tehdään tässä ajattelussa omia. Kun vastustetaan maahanmuuttoa, suojellaan omaa omaisuutta, omia naisia ja heidän ”puhtauttaan”.

Me Tarzan, you Jane

Toisin sanoen rasismi (eli toisten näkeminen olemuksellisesti erilaisina, vääränlaisina, torjuttavina, vähempiarvoisina), joka jo itsessään on absurdia, kumpuaa tavallaan hyväntahtoisesta mutta yhtä kaikki absurdista ”Tarzan suojelee Janea” -ajattelusta.

Jos nainen kyseenalaistaa rasismin (ja/tai suojeluntarpeen), hän samalla torjuu puolustettavan naiseuden ajatuksen ja päätyy heittämällä kelvottomien naisten kategoriaan. Punavihermädättäjäksi, kukkahattutädiksi, suvakiksi, kulttuurimarxistiksi, mitä näitä nyt on. Mustalla naisella ei tietenkään valkoihoisuuteen kuuluvaa puolustettavaa naiseutta ja ”puhtautta” ole ikinä ollutkaan.

Näitä vääränlaisia, rasismin ja konservatismin torjuvia naisia vastaan käännytään usein alkuperäisellä raiskausargumentilla. Malliesimerkki tästä lienee europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon taannoinen blogaus: ”…toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä.”

Joten nainen: Jos et ymmärrä paikkaasi ja ota vastaan miehistä suojelusta, mene pedoille. Joko olet valkoisen miehen omaisuutta tai valkoinen mies lakkaa suojelemasta sinua, ymmärrätkö?

Tähän ajatteluun ei tietenkään voi sanoa muuta kuin VMP.

Yritetään sisäistää tämä: yhdenkään naisen ”puhtaus” ei ole millään tavalla koko yhteisön asia eikä yhdenkään miehen asia. Ei siis ole mitään syytä leimata ketään kategorisesti raiskaajapedoksi sen perusteella, missä tämä on syntynyt, minkä värinen on, mihin jumalaan uskoo tai mitä kahvia aamuisin juo.

Laki määrää yhdenvertaisuudesta

Kun ymmärtää, ettei ole olemassa mitään ominaisuutta (edes mieheys itsessään ei ole sellainen), joka tekee jokaisesta saman ominaisuuden haltijamiehestä raiskaajan, saattaa huomata, etteivät nämä kuvitellut pedot tuhoa myöskään suomalaista luontoa, suomalaista tapakulttuuria, suomalaista kirkkoa, suomalaista ruokakulttuuria eikä mitään muutakaan suomalaista.

Jos kuitenkin on mahdotonta käsittää, että muualla syntyminen ei tee ihmisestä huonompaa saati uhkaa suomalaisille, suomalaisten naisten ”puhtaudelle” tai suomalaisuudelle, kannattaa edes muistaa, että Suomessa on perustuslaki, joka määrää, että Suomessa ihmiset ovat yhdenvertaisia. Perustuslakia vahvistamaan eli yhdenvertaisuutta edistämään ja syrjintää ehkäisemään, on vieläpä tehty erillinen laki, yhdenvertaisuuslaki.

Tämä tarkoittaa sitä, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole mielipidekysymyksiä. Ne ovat lain määräämiä oikeuksia, joiden toteutumisen suhteen jokainen on omalta osaltaan velvollinen. Velvollinen olemaan syrjimättä. Velvollinen olemaan toimimatta rasistisesti. Edes näennäisesti hyväntahtoisin mutta tosiasiassa seksistisin motiivein.

Ja valkoiset naiset, älkää ottako herroja suojelijoita vastaan. Asettukaa poikkiteloin jokaiselle rasistille ja mukasankarilliselle seksistille. Älkää antako oman ”puhtautenne” olla oikeutus rasismille ja fasismille.