Kokousraportti Valtikan 2.-3.9. kokouksesta

Raportti Valtikan 3/2017 kokouksesta

Vasemmistonaisten Valtikka kokoontui 2.-3.9. Siuntiossa. Tämä on raportti kokouksen keskeisimmistä aiheista ja päätöksistä.
Vasemmistonaisten hallitus eli Valtikka kokoontuu neljä kertaa vuodessa linjaamaan poliittisia sisältöjä ja koordinoimaan toimintaa. Valtikkaan kuuluu puhenainen, kaksi varapuhenaista sekä 20 varsinaista jäsentä.

Vasemmistonaisten toiminnan kehittäminen ja strategian seuranta

Valtikka keskusteli strategian etenemisestä ja kokouksessa todettiin sen etenevän käytännön tasolla suunnitellusti. Valtikka käsitteli myös toiminnan kehittämisen tueksi tehtävien jäsenille ja toimintaryhmien vetäjille suunnattujen kyselyjen sisältöjä. Kyselyt lähetetään syyskuun 2017 aikana.
Toiminnan kehittämisen tavoitteena on vahvistaa alueellista toimintaamme mahdollisimman kattavasti.

Naiset ja rauha – suomalaisen naisen seuraavat 100 vuotta

Vasemmistonaiset järjestää yhteistyössä KSL Opintokeskuksen kanssa valtakunnallisen feminaarin lauantaina 28.10. Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla kello 11-16.
Puhumassa ovat mm. europarlamentaarikko Merja Kyllönen, eduskunnan naisverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Sarkkinen sekä Helsingin yliopiston tutkija Karin Creuz.
Ilmoittautumiset tapahtumaan on käynnissä https://www.vasemmistonaiset.fi/yleinen/naiset-ja-rauha-feminaari/.

Vuoden 2018 toiminnan lähetekeskustelu

Valtikka keskusteli ja linjasi vuoden 2018 toiminnan pääpainopistealueita. Alkuvuonna presidentinvaalit, keväällä valmistaudutaan maakuntavaaleihin ja syksyllä eduskuntavaaleihin.
Näiden lisäksi osallistutaan puolueristeilyn ohjelman tuottamiseen, vuoden 1918 muisteluun naisnäkökulmasta sekä otetaan osaa HTY:n naisosaston 120-vuotisjuhlaan.

Vasemmistonaisille uusi toimintaryhmä Hankasalmelle

Valtikka hyväksyi Hankasalmen Vasemmistonaiset uudeksi toimintaryhmäksi, onnea toimintaan!

Tulevia tapahtumia

10.11. 100 tasa-arvotekoa –hankkeen päätösjuhla Helsingissä Yliopiston juhlasalissa, Vasemmistonaiset on toiminut hankkeen yhteistyökumppanina ja kannustaa lämpimästi kaikkia osallistumaan päätösjuhlaan.
25.11. Vasemmistonaiset osallistuu Valoa ei väkivaltaa –tapahtumiin ja materiaalia tapahtumien järjestämiseen on tilattavissa vasemmistonaiset [at] vasemmisto [dot] fi
18.-19.8.2018 Vasemmisto-risteily Silja Europalla. Merkitsethän päivämäärän jo kalenteriisi, risteily tulee varattavaksi syksyn aikana.

Vuoden 2017 kokousaikataulu

2.-3.12. Helsinki

Lisää tietoa Valtikan kokouksista saat olemalla yhteydessä vasemmistonaiset [at] vasemmisto [dot] fi.