Päivähoito-oikeutta ei saa rajoittaa

Syvärinen on yllättynyt kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen kaksinaamaisuudesta päivähoitokysymyksessä. Sanomien vaalikoneen vastausten mukaan suurin osa kokoomuslaisista rajoittaisi päivähoito-oikeutta. Katainen vastasi Sanomien kysymykseen ”ei saa rajoittaa”.

Sanallisesti Katainen selittää, että ”rajoittaminen ei saa olla sääntö, vaan se on katsottava tapauskohtaisesti” ja jatkaa ”Rajoituksia pitää tehdä, jos molemmat vanhemmat ovat kotona, eikä heillä ole mitään perustetta olla hoitamatta lastaan”.

– Kataisen korvat heiluvat taas. Eikö tämä tarkoita juuri rajoittamista? Sitä, että joku muu kuin perhe itse arvioi hoidon tarpeen, Syvärinen sanoo.

Syvärinen yhtyy Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtajan Soile Oleanderin näkemykseen siitä, ettei päivähoito-oikeuden hoidon rajaaminen helpottaisi hoitopaikka-ongelmaa, ainoastaan lisäisi byrokratiaa.

– Ongelma ei ole, että vauvaperheet vievät hoitopaikat työssäkäyviltä, vaan se, että päivähoitoon varataan yksinkertaisesti liian vähän resursseja. Veronalennukset satuttavat näin kaikkein pienimpiä, sanoo Syvärinen.