Vasemmistonaiset 20 vuotta -juhlakirja

kirja_pystyNaisvirtaa!

Vasemmistonaisten Valtikka julkaisi 20-vuotistaipaleensa kunniaksi juhlakirjan. Se ei ole historiikki, vaan moniääninen ja elävä katsaus siihen, mitä vuosien varrella on tapahtunut.

Kirjan päätoimittaja Riikka Korpinurmi haastatteli kaikki puhenaiset ja omista kokemuksistaan kirjoittaa 15 muuta vasemmistonaista.

Kirja lähtee liikkeelle huikeasta Vastustamaton arki –foorumista, jonka yhteydessä Vasemmistonaisten perustava kokous pidettiin lokakuussa 1990. Lukunsa saavat Turun Pohjoismainen naisfoorum, Nelf-naisten mittava seminaari, YK:n naiskonferenssi Pekingissä ja unohtumattomat kurssit Hämeenlinnassa.

Kirjassa kuvataan puolueen ja vasemmistonaisten suhdetta, presidentinvaaleja, feminismiä, puoluekokouksia ja Vasemmistonaisten poliittisia teemoja kahdenkymmen vuoden ajalta. HTY:n Naisosasto, Pohjois-Savon, Keski-Suomen ja Kemin Vasemmistonaiset kertovat omasta toiminnastaan.

Lähes 70 valokuvaa ja Peippo Oy:n hieno ulkoasu ja varta vasten kirjaa varten suunnitellut kuvat tekevät käsilaukun muotoon taitetusta kirjasta esteettisen ja iloisen lukukokemuksen. Lisäksi kirja on arvokas lisä vasemmistolaisen naisliikkeen historiaan.

Kirjaa voi tilata Lena Pajulta.
Kirjan hinta on seitsemän euroa.

kirja_vaaka