Alppi, Kailo, Kontula, Sirnö, Tiainen – presidenttivaaleihin asiantuntemusta ja vaihtoehtoja

Vasemmistonaiset toivoo, että muun muassa seuraavat naiset harkitsevat Vasemmiston presidenttiehdokkuutta:

Ulla-Leena Alppi on pitkäaikainen kansanedustaja. Hän on tehnyt vuosia feminististä politiikkaa niin puolueessa kuin luottamustehtävissään. Alppi on elämässään, muun muassa lastensuojelutyössä, nähnyt, mihin talouden ehdoilla tehtävä politiikka johtaa. Kokemuksensa ja asiantuntemuksensa takia hän osaakin tarjota vaihtoehdon nykyiselle ahneuden vallalle. Alppi on 62-vuotias ja asuu Tampereella.

Kaarina Kailo on dosentti ja tietokirjailija. Hän on tehnyt pitkän akateemisen uran naistutkimuksen professorina ja tutkijana niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kailo on jo vuosia kritisoinut toteutettua EU-politiikkaa ylikansallisen pääoman liehittelystä ja vaatinut, että talouden ensisijaisuus korvataan ihmis- ja perusoikeuksien puolustamisella. Kailo on 60-vuotias ja asuu Kiimingissä.

Anna Kontula on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja yhteiskuntatieteen tohtori. Tutkimustyössään hän on perehtynyt monipuolisesti kansainvälisen kapitalismin vastenmielisimpiin seurauksiin, muun muassa siirtotyöläisten asemaan. Kontula on asiantunteva ja sanavalmis väittelijä, joka toisi vahvan aatteellisen vaihtoehdon presidenttiehdokasjoukkoon. Kontula on 34-vuotias ja asuu Tampereella.

Minna Sirnö on kokenut poliitikko ja edunvalvoja. Hän on perehtynyt syvällisesti globaaleihin ihmisoikeuskysymyksiin ja kansainvälisen talouden rakenteisiin, joissa etenkin kehitysmaiden naisten ja lasten oikeudet jäävät jatkuvasti vahvempien jalkoihin. Sirnö tietää, millaisia muutoksia tarvitaan, jotta globaali talous saadaan hyödyttämään kaikkia eikä vain kaikkein rikkaimpia. Sirnö on myös kulttuuripolitiikan asiantuntija. Sirnö on 45-vuotias ja asuu Helsingissä.

Eila Tiainen on pitkäaikainen journalisti ja ensimmäisen kauden kansanedustaja. Tiainen on taitava asiakeskustelija, joka osaa nostaa esille oleellisimmat näkökulmat aiheesta kuin aiheesta. Kokeneena toimittajana Tiainen ymmärtää demokratian arvon ja merkityksen niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Hän osaa puolustaa ihmisiä ja ihmisten oikeuksia vaihtoehdottomia talousmantroja ja markkinoiden ylivallan puolustajia vastaan. Tiainen on 65-vuotias ja asuu Jyväskylässä.