Saila Ruuth pyrkii Vasemmistonaisten johtoon

– Olen oppinut tuntemaan Vasemmistonaisten toimijoita ja organisaatiota ja haluan jatkossa panostaa vielä enemmän siihen, että Vasemmistonaiset on niin Vasemmistoliitossa kuin paikallis- ja valtakunnan politiikassakin tunnetumpi ja vaikuttavampi toimija, Ruuth linjaa.

Paikallisten toimintaryhmien verkostoa on edelleen vahvistettava ja tavoitteena on oltava, että joka puolella Suomea voimme tarjota naisille mahdollisuuden tulla mukaan vasemmistolaiseen naistoimintaan.

– Esimerkiksi Suomen väkirikkaimpaan vaalipiiriin Uudellamaalle on perustettava Vasemmistonaisten toimintaryhmä, Ruuth lupaa.

Nais- ja tasa-arvonäkökulmien esillä pitäminen ei ole helppoa aikana, jolloin kunnissa taistellaan jatkuvasti tiukentuvan talouden kanssa ja hallitus myöntää roimia veronalennuksia maan rikkaimmille sen sijaan, että rahaa suunnattaisiin hyvinvoinnin ja tasa-arvon lisäämiseen.

– Eri naisjärjestöjen toimijoiden välistä yhteistyötä voi parantaa huomattavasti nykyisestään. Laajat verkostot ja tiiviimmät yhteisöt yli järjestö- ja puoluerajojen auttavat yhteisten tavoitteiden sopimisessa ja antavat intoa poliittiseen työhön, Ruuth uskoo.

Myös mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita tulee seurata herkällä silmällä. Esimerkiksi Vasemmiston miespoliittinen liikehdintä luo toiveita siitä, että sukupuolten tasa-arvoa päästään ajamaan nykyistä laajemmalla rintamalla.

– On tärkeää, että miehetkin huomaavat, ettei tasa-arvo ole nollasummapeliä, jossa toiset voittavat, jos toisten asema on heikko. On kaikkien etu, että yhteiskunnasta puretaan epätasa-arvoiset valtarakenteet ja käytännöt, sillä ne orjuuttavat miehiä siinä missä naisiakin, Ruuth muistuttaa.

Lisätietoja:
Saila Ruuth
040 7466 441